Over Het Plein

Het Facilitaire Plein B.V. is opgericht door Edwin van der Zijden.

Edwin is een ervaren professional op facilitair gebied. Hij werkt al 20 jaar in het facilitaire werkveld en is begonnen bij Interpay (nu: Equens) als intern accountmanager. In 2006 heeft hij de overstap gemaakt naar NEN als Facility Manager. Daar heeft hij het facilitair bedrijf op de kaart gezet door de diensten van de gecontracteerde partijen continu af te stemmen op de vraag vanuit het primaire proces. Een continu proces door het aanpassen van contracten of het aanbesteden en contracteren van nieuwe partijen die beter aansluiten bij de organisatie. Na een functie als Site-Manager vervuld te hebben bij CBRE heeft hij besloten het roer om te gooien en voor zichzelf te beginnen. 

Edwin is altijd bezig met innovatie en duurzaamheid!

Zo was hij de tweede in Nederland die CO2-vrije multifunctionals liet installeren omdat deze met wax printen. Hij was de eerste in Nederland die in een kantooromgeving een BHV-app heeft geintroduceerd.  Deze app zorgt voor automatische aanmelding van de aanwezige leden van de BHV-groep. Communicatie vindt plaats door middel van een ingebouwde portofoonfunctie.

In het kader van duurzaamheid heeft hij een intensief traject doorlopen bij de aanbesteding van ledverlichting. De keuze viel uiteindelijk op sensorgestuurde ledverlichting. Deze sensoren zijn vervolgens ingezet om sensorbased cleaning te realiseren. De live rapportage wordt ook gebruikt bij ontruimingen om te zien of er nog beweging in het gebouw is.  

Door verschillende soorten van innovaties is het Edwin gelukt om de CO2-uitstoot bij NEN in 5 jaar tijd met 33% terug te dringen.

Gratis intakegesprek?


Neem contact op